Suroviny
- filet z candáta ks
- filet z lososa ks
- koření na ryby ks
- máslo ks
- brambory 1 kg
- cibule ks
- lilek 1/2
- cuketa 1/2
- rajče 10
- paprika 1
- pažitka ks
- sůl ks
- pepř ks
Postup přípravy
- Rybí filety si nakrájíme na pět porcí od každého druhu. Filety osolíme mořskou solí a okořeníme, necháme uležet stranou. Na plech si připravíme pečicí papír. Nakrájíme si všechnu připravenou zeleninu kromě brambor na menší kousky, posypeme mořskou solí a dáme do trouby péct asi na půl hodiny na 30 minut.
- Oloupeme si brambory, které si poté nakrájíme na menší kostičky, osolíme a dáme vařit. Když už jsou brambory skoro měkké a zelenina opečena, tak si uděláme rybu.
- Na pánvičku si dáme as 2-3 lžíce másla. Když je máslo rozpuštěné a pánev dostatečně rozpálená, přidáme rybí filety. Upečeme a servírujeme s brambory posypanými nasekanou pažitkou.