Zelí
- zelí 3 PL
- bobkový list
- koření nové
- pepř
Cibulové krokety
Postup přípravy
- Roláda: Maso přeřízneme na roládu, naklepeme, osolíme, opepříme. Následně maso potřeme hořčicí a pokládáme na něj slaninu, na proužky pokrájenou zeleninu a vejce, zabalíme roládu, pořádně uvážeme provázkem, ať se nerozmotá. Dáme na pekáč, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme 1–1,5 hodiny na 180 °C. Pak sundáme alobal a pečeme ještě 30 minut.
- Zelí: Kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo, přidáme kysané zelí, zalejeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a vaříme do změknutí. Poté zelí zahustíme a dochutíme solí a octem dle chuti.
- Cibulové krokety: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, poté brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme všechny druhy cibule, vejce a polohrubou mouku tak, aby vzniklo hustější těsto. Z těsta pomocí dvou lžic tvoříme krokety a vkládáme je do rozpáleného oleje či fritézy.