Suroviny
- hovězí maso 1 kg
- bílé víno 0.5 l
- nakládaný zelený pepř 2-3 PL
- šlehačka 1
- žampion 250 g
- chřest
- barevné papriky
- brambory 750 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Hovězí maso osolíme, opepříme a dáme na rozpálenou pánev zatáhnout ze všech stran. Pak maso dáme do pekáče, podlijeme půl litrem bílého vína, přidáme nakládaný zelený pepř a maso pečeme na 120 °C 3 hodiny. Po upečení slijeme výpek, přidáme do něj šlehačku a tyčovým mixérem šleháme na jemnou hmotu, dle potřeby zahustíme hladkou moukou a osolíme. Hotové maso při podávání ozdobíme zeleninou. Očištěné žampiony spolu s chřestem a barevnými paprikami osolíme, nakmínujeme a dáme na rozpálenou pánev na 5 minut opéct. Brambory nakrájíme na půlměsíce, dáme na rozpálenou pánev a pečeme dozlatova.