Suroviny
Postup přípravy
- Rozpálíme hrnec, přidáme olej, najemno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Mezitím si nakrájíme na malinké kostičky mrkev, celer, petržel a kukuřici. Přidáme nakrájenou zeleninu a necháme restovat, dokud nezměkne. Přidáme plechovku protlaku, pasírovaných rajčat, patku z parmazánu, česnek, trochu oregana, sůl, pepř, cukr a nalijeme si do hrnce vodu v poměru 1:1 se základem (cca 1 litr).
- Polévku necháme vařit 15–20 minut na mírném ohni, občas promícháme. Mezitím si připravíme menší misku, přidáme olej a hladkou mouku a uděláme jíšku. Vezmeme si metličku, pomalu budeme přidávat jíšku, tak, aby se polévka zahustila. Podle chuti přidáme sůl pepř, oregano a cukr. Necháme vařit 3 minuty. Až budeme polévku podávat, nastrouháme parmazán a přidáme lístek bazalky.