Suroviny
Ciabatta
- hladká mouka 4 hrnky
- olivový olej 8 PL
- droždí 1
- voda 1,5 hrnku
- sůl 1 ML
Postup přípravy
- V rendlíku rozpustíme tuk, orestujeme cibuli, nesmí zhnědnout, přidáme játra a restujeme. Poté přidáme portské víno, bobkový list, dochutíme a necháme vyvařit. Poté vyndáme bobkový list, přidáme brusinky a tyčovým mixerem rozmixujeme.
- Do mísy nasypeme hladkou mouku, rozdrobíme droždí, olivový olej, sůl, vodu a vypracujeme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Těsto rozdělíme na dva díly, roztáhneme a necháme ještě 20 minut kynout. Ciabattu pečeme na 200 °C do zrůžovění.
Autor receptu: Tomáš Jankovič