Suroviny
- máslo 100 g
- losos 100 g
- smetana na vaření 200 g
- pepř
Postup přípravy
Těsto uhněteme z lněné, mandlové mouky, másla a vejce. Necháme na chvíli odpočinout v lednici. Mezitím si připravíme na pánvi s česnekem špenát, trochu osolíme. V míse smícháme smetanu, palouček, dvě vejce, sůl, pepř, bazalku a oregano. Těsto vtlačíme do koláčové formy, propícháme vidličkou a dáme na 10–15 minut předpéct do trouby. Poté spodek předpečeného těsta potřeme špenátem, poklademe plátky uzeného lososa, zasypeme sýrem a zalijeme smetanovo-vaječnou směsí. Dáme dopéct do trouby na 15 minut nebo do chvíle, kdy je koláč na povrchu zlatavý. Smícháme nakrájený salát, cherry a papriku, zakápneme olejem, osolíme a přidáme salátové koření.