Trhané maso
- hovězí oháňka 1 kg
- hovězí vývar 1 l
- máslo 100 g
- sůl
- pepř
Nakládaná cibule
Salsa z pečených rajčat
- rajčata 4
- červená paprika 1
- červená cibule 2
- česnek 1 stroužek
- olivový olej
- sezamová semínka
- oregano
- bazalka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Trhané maso: Maso osolíme, opepříme a necháme zprudka zatáhnout nasucho na rozpálené pánvi po vše stranách. Potom přesuneme do zapékací mísy, podlijeme vývarem a necháme 12 hodin péct v troubě na 120 °C. Poté roztrháme vidličkou a přidáme máslo.
- Nakládaná cibule: Červenou cibuli rozkrájíme na tenká půlkolečka. Přelijeme vařící vodou, kterou po 5 minutách slijeme. Spařenou cibuli naložíme na minimálně 4 hodiny do limetkové šťávy.
- Quesadilly: Quesadillu položíme na rozpálenou pánev. Posypeme ji nastrouhaným čedarem a rozprostřeme na polovinu trhané maso (ideálně s minimem šťávy). Jakmile začne zlátnout, přehneme napůl a podáváme rozkrájené na trojúhelníčky. Servírujeme s nakládanou cibulkou a salsami dle libosti (salsa z pečených rajčat, zakysaná smetana, guacamole, pico de gallo ad.).
- Salsa z pečených rajčat: Cibuli rozkrojíme na polovinu a dáme společně s celými rajčaty, paprikou a paličkou česneku do rozpálené trouby na 200 °C. Jakmile paprika z povrchu zčerná, plech vyndáme a necháme vystydnout. Semínka opražíme nasucho na pánvi a rozemeleme. Oloupeme rajčata a papriku, vyloupeme česnek a vše společně rozmixujeme s olejem a hrstí bazalkových listů. Dochutíme oreganem, solí a pepřem.
Autor receptu: Andrea Antony