Suroviny
- kuřecí křídla 5
- bílek 1
- bílé víno
- solamyl
- zázvor 5 plátků
- kuřecí vývar
- ústřicová omáčka 3 PL
- cukr
- mrkev 5 hranolků
- chřest 5 hranolků
- houby shimaje (10 ks tmavých, 10 ks světlých)
- limetka 1
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Kuřecí křidélka vykostíme a naložíme do soli, pepře, solamylu, bílku a vína. Křidélka naplníme houbou, mrkví a chřestem, opečeme dozlatova.
- Poté vytáhneme, olej slijeme a do pánve vhodíme zázvor, minutu opékáme, přidáme kuřecí vývar, ústřicovou omáčku, cukr, sůl, pepř a limetkovou šťávu. Chvíli provaříme, přidáme křidélka, prohřejeme, zahustíme solamylem.
- Salátek: Salát natrháme, vyšleháme hořčici, žloutek, olivový olej a zakápneme citronovou šťávou.
Autor receptu: Čestmír Moravec