Náplň
Těsto
- hladká mouka 1 kg
- slunečnicový olej 100 ml
- voda (horká) 600 ml
- sůl špetka
Postup
- Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a osmažíme, až zkaramelizují. Necháme vychladnout.
- Uvařené brambory a tvaroh dvakrát přejedeme přes mlýnek na maso (případně je můžeme rozmixovat ručním mixérem).
- Směs brambor a sýra osolíme a okořeníme majoránkou a černým pepřem.
- Přidáme předsmaženou cibuli a slaninu a důkladně promícháme.
- Začneme proséváním mouky se solí. Poté těsto uhněteme přidáním oleje a postupně vody. Přidáváme ji podle potřeby. Poté ji zabalíme do utěrky nebo přikryjeme miskou a necháme ji 30 minut odležet.
- Pierogi vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou.
Autor receptu: Agnieszka Glowacka