Suroviny
Bramborový knedlík
- brambory 3/4 kg
- hrubá mouka 200-300 g
- vejce 1
- olej 2 PL
- sůl 2 špetky
Postup přípravy
- Slaninu nakrájíme na slabé proužky. Česnek nasekáme na tenké plátky a pak si nakrájíme maso na plátky cca 2,5 cm. Maso rozklepeme, z každé strany osolíme a opepříme. Poprášíme hladkou moukou. Na pánvi maso osmahneme, z každé strany cca 1 minutu. Pak dáme maso stranou, do pánve přidáme trochu oleje, slaninu a asi 3 minuty budeme restovat. Stále mícháme.
- Přidáme ještě česnek a rozmarýn. Chvilku mícháme. Pak přilijeme víno a necháme ho zredukovat asi na třetinu. Přidáme vodu a vaříme, než trošku směs zhoustne. Nakonec přidáme opečené maso. Dle chuti dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem. Špenát necháme povolit, mezitím si zpěníme cibuli na oleji, přidáme špenát, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Ke konci dochutíme solí a česnekem.
Bramborový knedlík
- Brambory si uvaříme den dopředu a necháme je vychladnout. Poté nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, sůl, vejce a olej.
- Zpracujeme vláčné těsto a vypracujeme válečky, které necháme 10 minut odpočinout na vále. Poté je vaříme v osolené vroucí vodě 20 minut.
Autor receptu: Karolína Skalická