Pesto
- olej 200 ml
- petržel
- česnek 1-2
- slunečnicová semínka 1 PL
- parmezán 50 g
Head
- citronová šťáva 1 PL
Pesto
Postup přípravy
Krůtí maso podélně rozřízneme, osolíme, opepříme, plátky slaniny pokládáme doprostřed na maso a přidáme uvařený špenát. Poté maso srolujeme a uvážeme potravinovým provázkem. Takto připravené maso orestujeme na rozpáleném tuku po všech stranách. Poté vyjmeme a dáme do pekáče, přidáme grilovací koření a pokapeme citronovou šťávou. Do pekáče přidáme olej, podlijeme vínem a pečeme pod poklicí v předehřáté troubě 30 minut na 200 °C, poté snížíme teplotu na 150 °C a pečeme doměkka (cca 1 hodinu). Prsa po dobu pečení poléváme vypečenou šťávou. Brambory oloupeme, umyjeme. Přidáme sůl, kmín a uvaříme doměkka. Po uvaření přidáme osmaženou cibulku s nakrájenou anglickou slaninou, přidáme máslo a poté rozšťoucháme. Pesto: Uvedené ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme.