Suroviny
Postup přípravy
- Kachní čtvrtky si pořádně omyjeme, hodně nasolíme, naskládáme na pekáč a přidáme jablíčka. Lehce podlijeme vodou, zabalíme alobalem a dáme péct na 150 °C co nejdéle, alespoň 3 hodiny.
- Na rozpáleném oleji orestujeme najemno nakrájenou cibulku, pak přidáme nakrájené hlávkové zelí, osolíme, opepříme, přidáme celou skořici, hřebíček, zalejeme vodou a necháme vařit do změknutí.
- Dochutíme octem a cukrem. Pak zahustíme bramborem nebo klasickou jíškou s trochou oleje a polohrubé mouky.
- Brambory uvaříme vcelku ve slupce, necháme vychladnout, nahrubo nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a mouku a vytvoříme těsto. Z těsta pak válečky, které vložíme do vroucí osolené vody na cca 25 minut.
Autor receptu: Nikola Bílková