Hovězí tatarák
- hovězí maso 250 g
- česnek 4 stroužky
- cibule
- vejce 2 ks
- worcesterová omáčka 1 ml
- kečup 1 ml
- sójová omáčka 1 ml
- tekuté polévkové koření 1 ml
- sůl
- pepř
Paštika z králičích jater:
- králičí játra 500 g
- česnek 5 stroužků
- cibule
- smetana (33%)
- grilovací koření
- máslo
- sůl
Postup přípravy
- Hovězí tatarák: Maso přemeleme. Všechny ingredience smícháme v misce, dochucujeme podle chuti. Dáme vychladit a podáváme s osmaženými topinkami.
- Paštika z králičích jater: Na másle zpěníme cibuli, orestujeme na ní játra, přidáme česnek a koření, podusíme. Když jsou játra hotová, vychladíme je a rozmixujeme spolu se smetanou. Smetanu přidáváme, dokud směs není polotekutá. Dáme vychladit.
Autor receptu: Anna Pánková