Suroviny
Postup přípravy
- Očistíme si panenku a žampiony. Houby rozmixujeme na malé kousky a na másle osmahneme, osolíme, opepříme a přidáme tymián a rozmarýn. (Můžeme přidat i najemno nakrájenou cibulku).
- Na pánvi také necháme zatáhnout maso ze všech stran, výpek si schováme na omáčku. Maso osolíme a opepříme a necháme zchladnout.
- Na potravinovou fólii položíme plátky slaniny, na ni žampionovou směs, pak maso potřené dijonskou hořčicí a zabalíme do fólie. Necháme odpočinout v lednici asi 20 minut.
- Maso vyndáme, fólii odstraníme a maso zabalíme dobře do těsta. Opět zabalíme do fólie a necháme odpočinout v lednici.
- Troubu předehřejeme na 180-190°C, panenku Wellington potřeme žloutkem a tupým koncem nože vytvoříme v těstě zářezy, aby se nenafukovalo. Pečeme asi 25 minut, po upečení necháme chvíli odpočinout a opatrně nakrájíme na malé plátky.
- Plátky cukety a mrkve si z obou stran opečeme na másle.
- Do výpeku, kde se zatáhla panenka, vložíme zbylé žampiony, trochu vývaru a necháme povařit, nakonec přidáme smetanu – a máme omáčku
Autor receptu: Martina Mlejnková