Poleva
- želatina 2 balíčky
Náplň
Head
- vanilkový cukr 1
- prášek do pečiva 1
- hladká mouka 200 g
- olej 100 ml
- marmeláda
- kakao 1 lžíce
Postup přípravy
- Zvlášť našleháme bílky. V jiné misce vyšleháme žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, decilitr vlažné vody a za stálého šlehání přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Opatrně vmícháme sníh z bílků a nalijeme do sádlem vymazaného a moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem. Ve vyhřáté troubě pečeme 25 až 30 minut na 180°C.
- Po vychladnutí pomažeme marmeládou. Šlehačku vyšleháme, vmícháme zakysanou smetanu, podle chuti dosladíme, namažeme na korpus a ozdobíme ovocem. Želatinu připravíme dle návodu, můžeme osladit čekankovým sirupem. Použijeme-li kompotované ovoce, uvaříme želatinu ve šťávě z ovoce. Necháme vychladit.