Suroviny
- listové těsto
- mléko 1 l
- žloutek 5
- hrubá mouka 10 PL
- cukr krupice 250 g
- vanilkový cukr 3
- máslo 1
- moučkový cukr
Postup přípravy
- Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Každou vyválíme na pomoučeném válu na velikost plechu a upečeme. Jeden plát po vychlazení nakrájíme na plech na kostky. Druhý necháme celý. Mléko také rozdělíme na dvě poloviny, v jedné polovině uvaříme cukr krupici a vanilkové cukry. Druhou polovinu mléka smícháme se žloutky a moukou, toto pak vléváme do vřícího mléka (pozor na hrudky) a uvaříme hustou kaši.
- Necháme vychladnout a do vychlazeného všleháme máslo pokojové teploty. Tento krém pak natřeme na celý plát listového těsta a na krém poklademe kostky listového těsta, pocukrujeme moučkovým cukrem a dáme do lednice.