Suroviny
- rybí filet (z pstruha) 1 kus
- olivový olej (na smažení)
- máslo kousek
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
gazpacho
- salátová okurka (oloupaná)
- bílý jogurt (plnotučný)
- máta (čerstvá) hrst
- limetková šťáva z jedné limetky
- limetková kůra z půlky limetky
- olivový olej 3 lžíce
- kefír 50 g
- kopr dle potřeby
- ředkvičky (červená) dle potřeby
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Postup
- Všechny ingredience na gazpacho kromě ředkviček dáme do mixéru a dobře rozmixujeme na hustou konzistenci. Řádně dochutíme.
- Filet z pstruha osolíme a položíme kůži dolu na horkou pánev s olejem. Smažíme zhruba 3 minuty, dokud není kůže křupavá. Otočíme rybu, přidáme máslo a smažíme zhruba minutu, aby zůstala šťavnatá.
- Gazpacho při servírování dozdobíme plátky ředkviček, koprem a zakápneme olivovým olejem. Doprostřed položíme filet, a ještě ho opepříme a osolíme.
Autor receptu: Martin Karička