Suroviny
- vejce 5
- kokosový cukr 150 g
- vanilkový cukr 1
- špaldová mouka 100 g
- prášek do pečiva 1/2
- čokoládový pudink 1
Postup přípravy
- Těsto: Cukr vyšleháme se žloutky do pěny. Z bílků vytvoříme hustý sníh. V misce si smícháme prosátou mouku s čokoládovým pudinkem a práškem do pečiva. Tuto směs jemně vmícháme do vyšlehaných žloutků. Nakonec přidáme sníh a opět jemně promícháme. Plech si vymažeme a vysypeme moukou. Směs vylijeme na předem připravený plech a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut na 170 °C. Korpus necháme vychladnout.
- Poté z korpusu vykrájíme kolečka. Pomažeme jahodovou marmeládou i po boku. Zbylý korpus rozdrtíme a s ním obalíme boky dortíku. Ozdobíme pařížskou šlehačkou kolem a doprostřed bílou šlehačkou. Posypeme nastrouhanou čokoládou, dozdobit můžeme i lístkem máty.
- Pařížská šlehačka: den předem si uvaříme šlehačku. Rozehřejeme čokoládu a přilejeme šlehačku, uvedeme do varu. Odstavíme z plotny a dáme na noc do lednice. Druhý den vyšleháme a ozdobíme.
Autor receptu: Miluše Filipová