Na krém
- šťáva z pomeranče ( - volitelné )
Těsto
- skořice 1 lžička
- pomeranč ( - volitelné )
- kypřicí prášek do pečiva
- sůl
- mrkev 170 g
- vlašské ořechy
- mouka 150 g
Postup přípravy
- Vajíčka vyšleháme s cukrem, poté pomalu zašleháváme olej. Přidáme skořici, nastrouháme pomerančovou kůru ze čtvrtky pomeranče, kypřicí prášek a mouku. Vše pečlivě zamícháme. Nastrouháme 150 g mrkve (20 g mrkve si necháme na posypání finálního dortu) a přisypeme vlašské ořechy. Pečeme při 170°C zhruba 30 minut
- Na krém použijeme krémový sýr, který vyšleháme s cukrem a pomerančovou šťávou.
- Upečený korpus potřeme krémem a ozdobíme mrkví, kterou jsme si schovali při strouhání.