Suroviny
- hovězí maso 500 g
- červená cibule
- třtinový cukr
- čedar
- majonéza 2 PL
- kečup 2 PL
- ledový salát
Bulky
- hladká mouka 500 g
- mléko hrnek
- slunečnicová semínka
- cukr 20 g
- droždí 1/4
- olej 200 g
- žloutek 2
- sůl 1 ML
Tatarka
- majonéza 250-300 g
- kyselé okurky 3
- cibule 1
- kremžská hořčice 2 PL
- cukr 1 PL
- sójová omáčka 1 PL
- petržel
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Do mísy dáme hladkou mouku, přidáme žloutky, olej, sůl a zamícháme. Připravíme si kvásek, do vlažného mléka dáme cukr a droždí, zamícháme. Přidáme kvásek do těsta, zamícháme a necháme kynout. Poté z těsta vypracujeme malé bulky, dáme je na pekáč s pečicím papírem, posypeme slunečnicovými semínky a pečeme do zlatova.
- Z hovězího masa vytvarujeme malé placky, které osmažíme na pánvi z obou stran, osolíme a opepříme. Osmažíme i plátky slaniny. Poté dáme na maso sýr čedar a vložíme na chvíli zapéct do trouby. Mezitím si pokrájíme červenou cibuli, dáme ji na pánev a zasypeme třtinovým cukrem.
- Upečené bulky rozkrájíme, pomažeme majonézou smíchanou s kečupem, přidáme listový salát, opečené hovězí maso spolu se sýrem, na to položíme plátek opečené slaniny a zkaramelizovanou červenou cibulkou. Podáváme s domácí tatarkou.
- Cibuli spolu s kyselými okurkami pokrájíme nadrobno, smícháme s ostatními ingrediencemi a rozmixujeme.
Autor receptu: Martin Štícha