Head
- hovězí mleté maso 250 g
Head
- křepelčí vejce 5 ks
Domácí mini bulky (na 10 kousků)
- plnotučné mléko 85 ml
- máslo 20 g
- teplá voda 25 ml
- vejce 1
- sezamová semínka
Postup přípravy
- Bulky: Smíchejte všechny ingredience dohromady, včetně rozpuštěného droždí, ve vodě s výjimkou vajíček a vytvořte měkké těsto, které je třeba hníst 6–7 minut. Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte odpočinout alespoň 30 minut. Rozdělte na porce po 35 gramech a vytvarujte malé bochánky. Každý potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamovými semínky. Bulky opět přikryjte čistou utěrkou a nechte vykynout na teplém místě. Pečte dozlatova v předehřáté troubě při 175 °C.
- Na omáčku smíchejte ingredience v poměru 2:1:1 a dejte rozležet do lednice.
- Mleté maso na burgery osolíme a opepříme, rukama rozmělníme a vyrobíme placky, které po obou stranách usmažíme z obou stran, dokud maso nezhnědne. Dále osmažíme slaninu do křupava z obou stran a také upečeme pět volských křepelčích ok.
- Bulky obložíme: Do rozkrojené housky pomazané omáčkou vložíme plátek salátu, maso, plátek sýra, slaninu, volské oko a přiklopíme vrchní stranou bulky.