Korpus
- vejce 2
- cukr 160 g
- mléko 200 ml
- olej 150 ml
- hladká mouka 160 g
- kakao 45 g
- vanilkový cukr 1
Krém
- smetana 200 g
- mascarpone 250 ml
- moučkový cukr 2 PL
- vanilkový lusk
- ovoce (na ozdobu)
Postup přípravy
- Vejce zašleháme s cukrem do pěny. Přidáme mléko, olej a zamícháme. Poté do směsi přidáme smíchanou mouku, kakao, kypřící prášek a vanilkový cukr. Pečeme cca 15–25 minut na 180 ˚C.
- Na krém si zašleháme 200 ml šlehačky do tuha. Poté přidáme čerstvý sýr a dvě polévkové lžíce cukru moučka a vanilkový lusk. Zamícháme a je hotovo. Z korpusu si vyřízneme kolečka a naplníme krémem, poté dáme zase korpus a krém. Nakonec ozdobíme ovocem.
Autor receptu: Kateřina Kottermanová