Suroviny
Postup přípravy
- Nejprve si nakrájíme cibuli nadrobno, vložíme do hrnce a za občasného promíchání na středním plamení restujeme. Mezitím si omyjeme a očistíme mrkev, celer, fenykl, – prostě vše co budeme vařit. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer a zelí na nudličky. K lehce orestované slanině a cibuli přidáme máslo, nakrájenou zeleninu. Promícháme a opékáme na středním plamení asi sedm minut, aby zelenina lehce změkla.
- Mezitím si připravíme rajčatový protlak, nakrájíme malou cuketu a lilek na kostky a cherry rajčata na čtvrtky a stroužek česneku nadrobno. Do hrnce přidáme připravený protlak, cuketu, česnek a opět za restujeme. Velmi lehce osolíme, opepříme a také okořeníme. Obsah hrnce zalijeme vodou, promícháme a přivedeme k varu. Přiklopíme, stáhneme plamen na minimum a necháme probublávat. Ke konci přidáme propláchnuté bílé fazole, nakrájená rajčata a nasekanou zelenou bylinku. Promícháme, přiklopíme a necháme ještě pár minut probublávat. Hotovou polévku dochutíme, zelenina by neměla být rozvařená.
- Minestrone servírujeme se zvlášť uvařenými těstovinami a ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a zelenou bylinkou.