Domácí játrové knedlíčky
- hovězí kližka 500 g
- vepřová játra 500 g
- cibule 1
- česnek 1
- vejce 1
- strouhanka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- V osolené vodě uvaříme kuřecí křidélka + hovězí žebra. Když maso změkne, vyndáme je a do vývaru přidáme nastrouhanou zeleninu, domácí nudle a játrové knedlíčky. Uvařené maso obereme a vrátíme do polévky, kterou ozdobíme zelenou petrželkou.
- Domácí nudle: Vejce vyklepneme do mísy a přisypáváme hladkou a polohrubou mouku, těsto se hněte, mouky musí být tolik, až se těsto nelepí na ruce. Poté se vyválí na tenkou placku, nechá se chvíli sušit, a až poté se nakrájí na tenké nudličky.
- Domácí játrové knedlíčky: Uvařené hovězí maso pomeleme spolu s játry, cibulí a stroužkem česneku. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a zahustíme strouhankou. Vyválené knedlíčky uvaříme v polévce.