Suroviny
- malina 200 g
- šlehačka 200 g
- vanilkový cukr 20 g
- bílá čokoláda 30 g
- kokos 1 lžíce
- želatina 1 lžička
- jogurt ( - volitelné ) 250 g
- piškoty 10
- máta
Postup přípravy
- Maliny lehce opláchneme a necháme odkapat. Šlehačku, do které přidáme vanilkový cukr a ztužovač, vyšleháme a opatrně vmícháme do jogurtu nebo mascarpone. Přidáme nastrouhanou bílou čokoládu a kokos.
- Část malin prohřejeme na máslem vymazané pánvi a přidáme lžíci vanilkového cukru.
- Do misky dáme rozdrobený piškot nebo sušenky, který zalijeme prohřátými malinami, další vrstvu uděláme z mascarpone smíchaným se šlehačkou a dáme další vrstvu piškotu a malin, opět vrstvu mascarpone se šlehačkou a zdobíme čerstvými malinami, strouhanou limetkovou kůrou a lístky máty.
- Moučník dáme vychladit aspoň na hodinu do lednice.