Zálivka
- olivový olej 6 PL
Zálivka
Head
- hořčice
- žloutek 1
- sójová omáčka
- citronová šťáva
- voda 0.2 l
- sůl
Postup přípravy
- Použijeme kvalitní a čerstvé maso bez kůže – filet – a nakrájíme ho na proužky a nasekáme nebo naškrábeme. Maso vložíme do mísy a přidáme nakrájenou mladou nebo červenou cibulku, sůl, mletý kmín, nameleme pepř, dále dáme hořčici, žloutek, pár kapek sójové omáčky, zakápneme citronovou šťávou, kvalitním olivovým olejem a vodou. Vše lehce promícháme, ale velice důkladně. Mísu zabalíme do fólie a dáme alespoň na 30 minut vychladit.
- Polníčkový salát: Polníček omyjeme a natrháme. Dále připravíme zálivku z olivového oleje, vody, octa, špetky soli a pepře. Polníček promícháme se zálivkou. Na dno misky vyskládáme polníčkový salát a na něj upěchujeme lososový tatarák a vyklopíme na talíř. Podáváme s topinkou.