Head
- hovězí líčka 1 kg
- mrkev 1 a 1/2
Bramborová kaše
Head
- celer 1
- koření nové
- skořice
- česnek 2
- cibule 1
- bobkový list
- rozmarýn
- tymián
- hřebíček
- koncentrát z rajčat
- balzamikový ocet 1 PL
- cukr 2 PL
- kachní sádlo
- červené víno
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Očistíme maso, které potom dáme do hrnce, necháme restovat, přidáme nakrájenou zeleninu, posléze veškeré koření. Zalijeme červeným vínem a necháme vyvařit alkohol, poté dolijeme vývarem a vaříme minimálně tři hodiny. Hotová líčka podáváme s bramborovou kaší. Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě a rozšťoucháme spolu s máslem a mlékem, dle potřeby dosolíme.