Postup přípravy
- Troubu si předehřejeme na 160°C. V misce ušleháme sníh z pěti bílků pokojové teploty. Až bude mít sníh lesklou barvu, postupně přidáváme cukr moučku po lžičkách. Když se zašlehán všechen cukr, šleháme dál, dokud sníh není pevný, hustý a lesklý. Šlehač na chvilku vypneme a prosejeme do sněhu kukuřičný škrob. Vše začneme znovu šlehat na střední rychlost asi minutu, aby se vše dobře promísilo.
- Sníh přeneseme stěrkou do formy na pečicí papír a upravíme do výše bochánku. Dáme do trouby a teplotu snížíme na 110°C. Pečeme hodinu a 20 minut. Během pečení troubu neotvíráme. Upečený korpus opatrně sundáme z pečicího papíru a plníme vyšlehanou šlehačkou a ovocem. Pak ještě necháme v lednici vychladnout, aby krusta navlhla.