Suroviny
Postup přípravy
- Kuřecí prsa vykostíme, osolíme a opepříme, dáme do sáčku, přidáme máslo a česnek. Vaříme metodou sous-vide na 60 °C jednu hodinu. Po uvaření a před podáváním kuřecí prso zprudka ogrilujeme z té strany, kde je kůže, a poté podáváme.
- Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Mezitím na sádle osmažíme slaninu a cibuli, které přidáme k rozšťouchaným bramborám spolu s máslem. Dochutíme solí a muškátovým oříškem.
- Žampiony oloupeme a zprudka orestujeme na másle, podlijeme kvalitním bílým vínem a necháme zredukovat, osolíme a opepříme.
- K masu podáváme redukci z drůbežího vývaru. Kuřecí skelety vaříme 24 hodin na 90 °C. Tím se vývar zredukuje z 3 litru na 200 ml tekutiny, kterou dochutíme solí.
Autor receptu: Karel Čapek