Suroviny
- krůtí prsa 800 g
- bazalka 10 ks
- martini bianco 80 ml
- cibule 2 kus
- řapíkatý celer kus
- brambory 200 g
- fenykl 1 kus
- tymián kus
- rozmarýn kus
- saturejka kus
- česnek 4 kus
- olivový olej 50 ml
- máslo 40 g
- pečicí papír 5 kus
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Krůtí prsa nakrájíme na porce a v misce smícháme se sekanou bazalkou, solí, pepřem a Martini. Necháme odležet. Řapíkatý celer, cibuli a fenykl nakrájíme na nudličky, česnek nasekáme, brambůrky nakrájíme na čtvrtky a smícháme. Přidáme nasekané bylinky, olej, sůl a pepř̌. Promícháme a zeleninovou směs položíme do spodní části pečicího papíru, který si položíme nakoso. Poklademe filet z krůtího prsa. Osolíme, opepříme. Poklademe plátky másla a zabalíme. Pečeme v troubě̌ nebo grilu na 200 °C cca 20 minut.