Suroviny
- krůtí prsa 5 plátků
- smetana ke šlehání 2
- medová hořčice 3 PL
- hořčičné semínko
- vývar 200 ml
- slunečnicový olej
Krokety
- brambory 5
- strouhanka 40 g
- kukuřičná strouhanka 40 g
- čedar 40 g
- vejce 1
- pažitka
- sezamová semínka
- slunečnicová semínka 1-2 PL
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Krokety
- Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme další přísady a vytvoříme těsto, které by se nemělo ani lepit, ani lámat. Pokud je třeba, tak přidáme strouhanku nebo zředíme trochou vody.
- Vytvarujeme koule, na plech si připravíme pečicí papír, polijeme olejem a naskládáme krokety. Pečeme na maximum cca 20 minut, dokud krokety nejsou na povrchu hnědé, křupavé a uvnitř vláčné.
Maso
- Krůtí nasolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi si necháme rozpálit lžíci oleje na středním plameni a prsa opékáme cca 3 minuty, poté otočíme a přidáme dvě lžíce másla, opékáme další 3 minuty.
- Poté vyjmeme z pánve a dáme odpočinout, zakryjeme pokličkou, aby maso nevychladlo.
Omáčka
- Do výpeku vlijeme smetanu, vývar a přidáme hořčici a hořčičné semínko. Necháme prohřát a zredukovat, osolíme, opepříme.
- Na talíř nalijeme omáčku, poskládáme krůtí prsa a naklademe krokety, zdobíme pažitkou nebo petrželkou.
Autor receptu: Monika Bejšáková