Suroviny
- vejce 4
- cukr 150 g
- solamyl 1 ML
- hladká mouka 40 g
- šlehačka 300 ml
- mascarpone 250 g
- džem
Postup přípravy
- Vyšleháme 3 bílky, 100 g cukru a dvě špetky solamylu. Směs dáme do zdobicího pytlíku a stříkáme na pečicí papír pásy. Potom si vyšleháme 3 žloutky a jedno vejce, 50 g cukru a přidáme 40 g mouky a půl prášku do pečiva, zamícháme a také stříkáme na plech mezi pruhy, co už máme na plechu. Posypeme moučkovým cukrem a pečeme na 180 °C asi 15 minut.
- Po vychladnutí namažeme džemem, nato dáme vyšlehanou šlehačku s mascarpone, přiklopíme, posypeme cukrem a dáme ztuhnout.
Autor receptu: Jana Rolníková