Suroviny
Postup přípravy
- Játra omyjeme, očistíme a osušíme, překrájíme napůl. Na sádle a másle necháme zesklovatět pokrájenou šalotku a nasekaný česnek, přidáme lístky tymiánu a necháme rozvonět. Přidáme játra a zprudka restujeme pět minut, nesmí být krvavá, ale uvnitř musí zůstat růžová. Osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem, přilejeme smetanu a necháme minutu probublávat, pak stáhneme z plamene a necháme vychladnout.
- Přemístíme do mixéru a přidáme 200 g zcela měkkého másla, rozmixujeme dohladka, podle chuti případně ještě dosolíme. Přidáme mandle, brusinky a urovnáme do misek, zbytek másla necháme rozehřát a trochu zchladnout, máslem zalejeme povrch játrovky v každé misce. Necháme ztuhnout v lednici. Podáváme s toustem.