Kuřecí knedlíčky
- kuřecí řízek - -
- vejce 1 -
Head
- česnek - -
Kuřecí knedlíčky
- parmezán - -
- česnek 2 -
Postup přípravy
- Kuřecí knedlíčky: Rozmixujeme si kuřecí maso, přidáme podle chuti parmazán, petržel, dále vejce a česnek. Přidáme strouhanku, dochutíme solí a pepřem a vytvoříme malé kuličky, které necháme odpočinout v lednici deset minut. Pak osmažíme knedlíčky dozlatova a přebytečný olej odsajeme papírovou utěrkou.
- V hrnci si rozehřejeme olej, orestujeme jarní cibulku s česnekem a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a necháme chvilku probublávat. Do polévky vložíme zelené fazolky, kapustu, chřest, hrášek a knedlíčky. Chvíli vaříme, dochutíme a nakonec vmícháme nasekanou petržel a uvařené nudle. Servírujeme se strouhaným parmazánem.