Suroviny
- hladká mouka 130 g
- polohrubá mouka 150 g
- prášek do pečiva 1
- máslo 130 g
- mléko 250 ml
- zakysaná smetana 2 PL
- citronová šťáva 1 PL
- vejce 2
- agar
- sušené rozinky 1/2 balíčku
- jablka 3
- skořice
- želírovací cukr
- zakysaná smetana na ozdobu
Postup přípravy
- Formu vymažeme máslem, vysypeme kokosem, umícháme sypké těsto. Máslo rozpustíme a přidáme ostatní ingredience. Nalijeme do formy kousky agaru, ozdobíme a dáme péct na 20-30 minut při 180 °C.
- Mezitím nakrájíme jablíčka bez slupky na malé kousky a dáme do kastrůlku podusit s trochou vody. Ke konci vsypeme čirý želírfix, povaříme. Osladíme 1 lžící cukru. Po vychladnutí korpusu naneseme podušená jablíčka na koláč a dáme vychladit.
- Podáváme kousek koláčku s kopečkem zakysané smetany.
Autor receptu: Jana Bujárková