Head
- hovězí maso 500 g
- mrkev 2
Domácí nudle
Head
- cibule 1
- petržel 1
- černý pepř 5 kuliček
- nové koření 5 kuliček
- bobkový list 1
- česnek 1 stroužek
- libeček 1 snítka
- sůl
Postup přípravy
- Do velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso. Zalijeme ho asi dvěma litry studené vody a přivedeme k varu. Nyní přidáme očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, libeček a všechno koření. Hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném ohni zvolna vaříme přibližně 2-3 hodiny. Během pomalého vaření sbíráme pěnu, aby vývar zůstal čistý. Po této době vývar scedíme a podle chuti dosolíme.
- Podáváme s domácími nudlemi. Připravíme si těsto, které rozválíme na tenký plát a necháme proschnout. Poté rozřežeme na dvoucentimetrové pruhy, naskládáme na sebe a nakrájím tenké nudle. Opět je necháme chvíli schnout a poté nudle dáme vařit do osolené vroucí vody.