Suroviny
- hovězí maso
- nudle
- petržel 1 ks
- celer
- mrkev 1-2
- černý pepř
- nové koření
- cibule 1 ks
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Hovězí maso omyjeme a vložíme do studené vody. Přivedeme k varu, teplotu stáhneme, aby vývar jen probublával. Do vývaru přidáme očištěnou mrkev, celer, petržel, celý černý pepř, nové koření a sůl. Vaříme asi dvě hodiny, až je maso měkké. Maso vyjmeme a vývar scedíme. Uvařenou zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme zpátky do vývaru. Do vařící a osolené vody vsypeme domácí nudle, které povaříme, scedíme, dáme na dno talíře a zalijeme hovězím vývarem. Hovězí polévku s domácími nudlemi ozdobíme na talíři nasekanou petrželkou.