Suroviny
- hovězí maso 1 kg
- mrkev 3
- celer 1/2
- petržel 2
- nové koření 5 kuliček
- černý pepř 5 kuliček
- bobkový list 5
- voda 2.5 l
- petrželová nať
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Zeleninu očistíme. Maso a kosti krátce opláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce společně se všemi přísadami. Zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme pod pokličkou asi 2,5 hodiny od doby varu. V žádném případě nedopustíme, aby polévka vřela klokotem, zakalila by se. Pěnu není nutné sbírat. Hovězí polévku po vypnutí necháme asi 10 minut stát, aby se vše usadilo. Uvařenou zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Hotovou polévku přecedíme a vložíme do ní zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájené uvařené maso a hojně sypeme sekanou zelenou petrželkou.