Šťouchané brambory
- brambory 1 kg
Šťouchané brambory
Head
- hovězí vývar 1 l
- olivový olej 2 PL
- máslo 100 g
- česnek 4
- tymián 1 ML
- rozmarýn 1 ML
- bobkový list 3
- cukr krupice 3 PL
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso nakrájíme, opepříme, osolíme a opečeme z obou stran. Maso poté odložíme a do výpeku nakrájíme část nadrobno nakrájené cibule, přidáme mrkev na větší kostky a špek. Necháme zatáhnout a přidáme rajčatové pyré. Po chvíli zalijeme vínem a necháme vyvařit, poté přidáme vývar. Vložíme koření, česnek, promícháme a přidáme maso. Poté dusíme doměkka. Po změknutí vyjmeme maso i s kořením. Mezitím necháme zkaramelizovat cibuli na másle. Poté přidáme do omáčky a promícháme.
- Šťouchané brambory: Oloupané brambory vaříme v osolené vodě doměkka, poté slijeme vodu. Mezitím opražíme na krájenou cibuli a slaninu a nasekáme petrželku. Brambory rozmačkáme, smícháme s cibulí, slaninou a petrželkou. Dle chuti dosolíme.