Suroviny
- pepř None
- koření kajenské None
Postup přípravy
- Hovězí hrudí (brisket) si na prudko osmažíme z obou stran, následně posypeme směsí kajenského koření, zabalíme do dvou vrstev pečicího papíru a následně do několika vrstev alobalu. Dáme na gril nebo do trouby na 85 °C po dobu 12 hodin.
- BBQ omáčka: Do hrnce si dáme rozpálit olej, přidáme 170 g cibule a po chvilce i všechny následující suroviny: 20 g česneku, 500 ml drcených rajčat, 100 ml sójové omáčky, 50 g vinného octu, 140 g třtinového cukru, 20 g worcesterové omáčky, 45 g hořčice, lžičku pepře, lžíci medu, 1 lžíci smoke liquid, 500 ml vody. Vaříme tak dlouho, dokud se nám nevyvaří přebytečná voda a omáčka začne mít hustší konzistenci. Následně rozmixujeme a přepasírujeme.
- Grilovaný ananas: Do menšího rendlíku si dáme 40 ml vody a přidáme 20 ml sladšího alkoholu. Následně přidáme 3 menší kousky zázvoru (každý kousek cca 1 x 0,5 cm), dále špetku soli a 3 lžičky třtinového cukru. Vaříme tak dlouho, dokud nedocílíme lepkavé konzistence. Vytáhneme zázvor do vzniklé lepkavé kapaliny namočíme kousky ananasu a před finálním servírováním grilujeme ze všech stran.
- Batáty: Batáty si očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Přidáme sůl, pepř, rozmarýn a olej. Promícháme a dáme na plech. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 15–20 minut, dokud batáty nezměknou.
- Konfitovaný česnek: Česnek si lehce načistíme (neoddělujeme jednotlivé stroužky, ale necháme u sebe celé trsy). V hrnci rozehřejeme větší množství oleje a následně do něj přidáme celé kusy česneku a dáme do trouby na 80 °C po dobu 1 hodiny.
- Servis: Hotové hovězí hrudí vyndáme z alobalu a pečicího papíru a následně nakrájíme na tenké plátky. Na talíř dáme opečené batáty, plátky masa, grilovaný ananas, konfitovaný česnek a BBQ omáčku.