Suroviny
- hovězí maso 1,5 kg
- špek 100 g
- cibule
- červené víno 500 ml
- rajský protlak 2
- kořenová zelenina 1 kg
- žampiony 500 g
- česnek
- bobkový list
- mletá sladká paprika
- hladká mouka
- tymián
- kmín
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Hovězí maso si nakrájíme na kostičky a obalíme v mouce. V hrnci osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky s kořenovou zeleninou.
- Pak přidáme maso a smažíme, dokud se nezatáhne. Nakonec přidáme rajský protlak, červenou papriku, sůl, pepř, kmín, tymián a bobkový list. Vše zalijeme vývarem a pro výraznější chuť přidáme i víno.
- Čím kvalitnější víno, tím výraznější chuť. Vaříme mírně odkryté, asi půlhodinu před dovařením přidáme cibuli, česnek a opečené žampiony. Podáváme s bagetou, pyré, nočky.
Autor receptu: Adriana Borovicová