Suroviny
slané palačinkové těsto
- hladká mouka 200 g
- vejce 3
- olej 2 PL
- sůl 1 ML
- mléko 500 ml
- polévkové koření
- pepř
Postup přípravy
- Cibule nakrájíme na malé kostičky a v hrnci s olejem osmahneme dozlatova. Přidáme sůl a očištěná kuřecí stehýnka, necháme maso zatáhnout, pak přidáme pepř a mletou sladkou papriku, zhruba minutku ještě osmahneme a podlijeme vodou.
- Vaříme vše do doby, než maso změkne. Mezitím si usmažíme palačinky. Hotové maso vyndáme na talíř a necháme vychladnout.
- Připravíme si omáčku na maso. Vypek z kuřecího masa zahustíme smetanou ke šlehání, případně podle potřeby přidáme mouku a dochutíme. Úplně na mírném ohni provaříme. Vystydlé kuřecí maso natrháme do misky podle chuti buď s kůží, nebo bez. Na natrhané maso nalejeme 3 dcl omáčky a pořádně to zamícháme.
- Do palačinek naplníme kuřecí maso, srolujeme to na způsob tortilly, navrch nalejeme teplou omáčku a na to se přidá lžička zakysané smetany. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Autor receptu: Zsolt Bari