Suroviny
- jahody 500 g
- mascarpone 500 g
- ricotta 500 g
- smetana ke šlehání 20 ml
- sušenky 200 g
- máslo
- xylitol
- čokoládové hoblinky
- cukrářské třpytky
Postup přípravy
- Do vyšší mísy si dáme mascarpone a šlehačem vyšleháváme krém, postupně přiléváme smetanu (pocitově), aby směs měla krémovou konzistenci. Osladíme xylitolem. Nachystáme si již počet mističek či sklenic, které chceme plnit.
- Do zdobicího sáčku (lze i lžící) vložíme krém a aplikujeme na dno sklenic. Rozehřejeme si máslo (nebo použijeme změklé), sušenky vložíme do mixéru spolu s máslem a rozmixujeme. Vznikne pevná, máslem nasáklá hmota.
- Směs másla a sušenek si rozprostřeme do sklenice na základ z mascarpone. Nyní do nádoby k mixování nakrájíme jahody a vložíme ricottu. Vše rozmixujeme a opět dochutíme xylitolem.
- Zdobicím sáčkem či lžící aplikujeme na směs ze sušenek. Vše rozprostíráme, aby v každé sklenici bylo stejné množství každé z vrstev. Nejtenčí vrstva je ze sušenek. Nakonec ozdobíme dle preferencí a posypeme glitry.
Autor receptu: Soňa Dobyšar