Suroviny
Postup přípravy
- Rozpustíme máslo a asi 5 minut restujeme všechnu cibuli na polévku na velkém plameni, aby změkla, přitom mícháme, ať se nepřipaluje. Až začne být vláčnější, ztlumíme plamen, přidáme bobkové listy, čerstvé bylinky a vrchovatou polévkovou lžíci cukru. Pořádně promícháme a nechámecca 10–15 minut dusit. Pak je na čase deglazovat připáleniny – vlijeme do hrnce malého panáka vína. Promícháme a necháme dusit.
- Proces dušení 10–15 minut a deglazování opakujeme dvakrát až třikrát, dokud cibulka není opravdu krásně hnědá a zkaramelizovaná. Pak zaprášíme moukou a ještě minutu restujeme a mícháme. Během celé té doby už vaříme zeleninový vývar. Složení zeleniny se nemusíme držet. Na másle pak dohněda orestujeme červenou cibuli, pak přidáme i zeleninu a po minutce taky horkou vodu, cca litr, něco se vypaří. Až bude cibulka připravena, bude i vývar. Osolíme, opepříme.
- Přecedíme a provaříme. Nakrájíme francouzskou bagetu na 1,5 cm tlusté plátky. Nastrouháme sýr. Vše položíme na nevymazaný pekáč a pod grilem na maximální teplotu necháme pár minut zapéct.