Suroviny
- dýně 1/2 ks
- cibule
- máslo
- olivový olej
- dýňový olej
- hladká mouka 1 ML
- pomerančový džus 1 dcl
- bílé víno 2 dcl
- vývar
- smetana
- sůl
- pepř
- cukr
- dýňová semínka
- krevety 5 ks
Postup přípravy
Dýni rozkrojíme, zbavíme semen, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme najemno nakrájenou cibuli a přidáme dýni. Až se dýně orestuje, přidáme lžičku mouky na zahuštění, pomerančový džus s vínem. Necháme 2–3 minuty zavařit a přidáme vývar. Osolíme, opepříme, přidáme cukr a zalijeme smetanou. Povaříme doměkka a rozmixujeme. Můžeme přecedit přes cedník. Mezitím nasucho opražíme dýňová semínka. Krevety orestujeme ze všech stran na olivovém oleji. Na závěr ozdobíme dýňovým olejem a semínky.