Suroviny
- kuřecí játra 500 g
- cibule 100 g
- máslo 80 g
- červené víno 100 ml
- brusinky 80 g
- smetana 80 ml
- drcený kmín
- sůl
- pepř
Domácí bagetka
- mouka 250 g
- hladká mouka 250 g
- droždí 30 g
- drcený kmín
- voda
- sůl
Postup přípravy
- Na paštiku si hodíme na pánev najemno nakrájenou cibulku, osmahneme do barvy, poté přidáme rozmarýn, játra, brusinky, červené víno, sůl, pepř a kmín a necháme játra propéct. Poté přendáme obsah pánve do misky a rozmixujeme najemno, a nakonec dáme chladit.
- Domácí bagetka: Smícháme pšeničnou a hladkou mouku, přidáme sůl, kmín, droždí a přiléváme vodu, přičemž mícháme, abychom zpracovali těsto. Poté dáme kynout. Po vykynutí vytvarujeme bagetky a upečeme.
Autor receptu: Vít Urban