Suroviny
- máslo 50 g
- kuřecí játra 400 g
- tymián
- šlehačka
Postup přípravy
Játra důkladně očistěme. Ve velké hlubší pánvi zahřejeme oříšek másla, na kterém osmahneme šalotku s česnekem – stačí dvě minuty. Pak přimícháme tymián, který necháme rozvonět, přidáme játra a opečeme je dohněda. Měla by zůstat na omak pružná, uvnitř růžová, ale zároveň nesmějí byt syrová. Směs rozmixujeme na pastu, do které přidáme zbývající máslo, smetanu, sůl a pepř a ještě proženeme mixérem. Nyní paštiku propasírujeme sítem – tak získáme naprosto hladkou a sametovou směs. Paštiku rozdělíme do šesti malých misek a důkladně uhladíme. Rozpustíme 50 g másla, kterým přelijeme paštiku. Ozdobíme tymiánem a necháme v chladu ztuhnout.