Suroviny
- kuřecí játra 500 g
- cibule 1
- máslo 80 g
- sádlo 60 g
- česnek 2 stroužky
- šalvěj
- tymián
- dijonská hořčice 1 PL
- portské víno 50 ml
- smetana 50 ml
- slanina
- brusinkový džem
- bazalka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Na pánvi rozehřejeme máslo a dozlatova na něm osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme šalvějové a tymiánové lístky a česnek (nepřidáváme hned s cibulí, česnek se rychleji připaluje a zhořkne). Po chvilce přidáme odblaněná játra. Osmahneme a zalejeme portským. Počkáme pár minut, než se vypaří většina tekutiny.
- Přidáme hořčici a smetanu a necháme lehce provařit. Pánev sundáme z plotny. Uvařenou směs přendáme do mixéru a rozmixujeme. Osolíme a opepříme dle chuti. Naplníme do skleniček nebo do mističek a necháme vychladit.
- Paštiku servírujeme se slaninou, brusinkami a bagetou. Vše můžeme dozdobit lístkem bazalky.
Autor receptu: David Pelíšek