housky na hamburgery
- droždí 10 g
- cukr 18 g
- mléko 125 ml
- hladká mouka 125 g
- vejce (M) 2 kusy
- polohrubá mouka 125 g
- sůl 7 g
- máslo 35 g
- sezamová semínka dle potřeby
trhané maso
- kuřecí prsa 300 g
- směs koření (Bonanza) dle chuti
- sušený česnek dle chuti
- sůl dle chuti
- máslo 40 g
- olej dle potřeby
dresink
- bílý jogurt 100 g
- česnek 1 stroužek
- citronová šťáva dle chuti
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Postup
- Nakrájíme si kuřecí prso na menší části. Okořeníme a lehce orestujeme na pánvi. Dáme do trouby zhruba na 2/5 hodiny.
- Poté si dáme do pekárny ingredience na bulky a zapneme, pak to necháme cca 1 hodinu vykynout.
- Po hodině si vytvarujeme bulky a necháme 20 minut kynout.
- Potřeme vejcem posypeme sezamem a vložíme do trouby, která je vyhřátá na 200 °C na 15–20 minut.
- Připravíme si zbylé ingredience, dip z majonézy a kečupu.
- Dresink na salát – smícháme bílý jogurt s česnekem a zakápneme šťávou z citronu a dochutíme solí a pepřem.
- Maso vytáhneme z trouby, přidáme máslo a vidličkami ho rozdělíme na vlákna.
- Vytáhnuté bulky rozpůlíme a opečeme na pánvi.
- Na pánev dáme také maso, na které vložíme kousek čedaru a slaninový džem a necháme rozpustit.
- Servírujeme se salátem a připraveným dresinkem.
Autor receptu: Roman Augustin