Suroviny
- cuketa 3
- sušená rajčata (v oleji) 400 g
- mletá sladká paprika 2 PL
- česnek 5 stroužků
- worcesterová omáčka 3 PL
- kečup 4 PL
- francouzská hořčice 2 PL
- olivový olej 2 PL
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy
- Cuketu hrubě nastrouháme a s česnekem orestujeme na oleji. Cuketa pustí hodně šťávy – vyvaříme co nejvíce tekutiny. Necháme zchladnout. Mezi tím nasekáme přecezená rajčata, vložíme do misky.
- Nasekáme jarní cibulku a přidáme ostatní ingredience včetně vychlazené cukety. Smícháme a dáme chladit do lednice minimálně hodinku, ať se propojí chutě. Podáváme s toustem či opečeným chlebem.
Autor receptu: Klára Doležalová